zondag 28 april 2013

Boem boem katsjing!

Als je iets belooft, moet je het ook doen*. En dus, kreeg Stans haar eerste drumles.




En wie zich nog afvraagt of ze blij was.... die kan héél slecht foto's lezen.




* ze is gestopt met duimen en vroeg hiervoor in ruil, bovenstaande hobby. "Duimen naar binnen en vanuit de pols", zei de leraar. Waarop Stans antwoordde "Maar ik ben net gestopt." Katsjing!

woensdag 17 april 2013

Kindertijd

"Er zijn geen kinderen meer madam!" Awel, ik zeg u dat dat niet klopt. Niet dat ik u moet overtuigen natuurlijk. U valt waarschijnlijk in een leeftijdscategorie die maar al te goed weet dat dat onzin is. Maar toch... ik wil het graag bewijzen.

Zitten kinderen al van 's ochtendsvroeg voor televisie? Neen.
Eens de bokes binnen zijn, spurten ze naar buiten en zoeken ze slakken. Dikke, kleine, naakten, babies, ... Die worden zorgvuldig bestudeerd en benoemd. En dan, worden de prijsbeesten ingezet voor grof geld. Slakkenrace anno 2013. Van 8u15 tot 8u25. Waardoor er nauwelijks nog tijd overblijft om de handen te wassen alvorens met de fiets naar school te gaan. Hm.




Spelen kinderen niet meer met de buren? Met poppen, pottekes en pannekes? Doen ze niet alsof kokeneteke? Vaneigens da! En zelfs geweldig opgemaakt voor de gelegenheid.


U ziet het zelf... niks veranderd in al die eeuwen als je het mij vraagt. Binnenkort ook weer meikevers aan een touwtje en opgeblazen kikkers? Aaah, de lente!

zondag 14 april 2013

Ecokriebels

De zon is er, de zon is er!!! Ein-de-lijk. En ik ben zeker dat u het met me eens bent. En 't strafste van al is, dat ik, na ocharme 1 dag zalige zon, al bijna niet meer weet hoe zo'n winter er uitzag. Maar soit.... dat wil u vast niet horen.

Schoon weer dat geeft kriebels. Doe-kriebels. Dus, deden we wat. Het grote tuinplan werd uitgevoerd! Ik kribbelde een schetske op een papier en deed alsof ik wist waar ik mee bezig was. De man maakte op mijn vraag een bak van 1,80 bij 1,80 m en deed met andere woorden hetzelfde. Kwestie van elkaar na al die jaren nog te kunnen verbazen. Ik bestelde zorgvuldig zaad bij de Oh zo appetijtelijke zaak 'De Nieuwe Tuin' en kreeg de pakjes na één dag al in de bus. Er was dus geen houden meer aan en vandaag gingen de zaadjes (waarvan sommige nauwelijks met het blote oog zichtbaar) de grond in. Ik ben héél benieuwd wat daar allemaal gaat uitkomen. En, als daar iets uitkomt, dan neem ik mijn hoed af voor dat zaad en ga ik geweldig onder den indruk zijn.

Stap 1: Bekijk de site van de makkelijke moestuin en laat u inspireren.
Stap 2: Geef uw echtgenoot of uzelf de opdracht een bak te knutselen en doe daar grond in. Véél grond. Nog meer grond. En nog een beetje. Tot uw moestuingrondbudget op is en uw schoonvader ook geen grond meer heeft.
Stap 3: Bestel zaad, deel uw bak in vakken, zaai, doe er iets over tegen de katten en .... wacht.





We waren vaneigens moe na dat harde en kei ecologisch bezigzijn. Gelukkig werden we door de buren gevraagd voor den dessert. Ook kei-ecologisch....Den eerste vleesloze BBQ van 't jaar was meteen een succes.





vrijdag 5 april 2013

Vakantiedru(m)(k)

Zo vlak voor een vakantie kan het toch druk zijn hé. Alle remmen los. De kinderen nog even alle tanden (als ze er nog hebben) op elkaar op school, de laatste dagen zonder vlees, de laatste dagen afspraken maken voor de collega's vertrekken....

En dan, eindelijk vakantie. Pasen was vrolijk dit jaar. Eindelijk de zon! Onverwachts toch eieren in de tuin (de afspraak was dat de klokken of hazen enkel bij oma zouden komen)....

Daarnaast staat er veel op onze to-do lijstjes. Want het vooruitzicht op vakantie=tijd=dingen doen. Oh, ironie!

Kaartjes ontwerpen voor babies die komen in mei en juni
Babygeschenken maken voor babies die komen in april, mei en juni
Spullen maken voor een een marktje in juni
Nieuwe kasten laten installeren
De tuin klaarmaken voor ons eerste moestuinexperiment
Eindelijk eens zelf stempels maken
...

Maar er is alvast een en ander gebeurd:









Geestig hé, tijd hebben om te doen, te voelen en ...  in uw ondergoed een beetje te drummen?
Lange leve de vakantie!